Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer Kook Weken voor 6-11 jarigen op het Woldhuis

Een zomer kook week is van maandag tot en met vrijdag. U brengt uw kind 's ochtends om 9.00 bij Het Woldhuis in Apeldoorn, en in de avond om 19.00 haalt u ze op die plek ook weer op. Zodat uw zoon/dochter thuis elke dag voor het slapen kan vertellen hoe leuk de dag was. En daarna rustig kan slapen in het eigen bed.


Waar?

De zomerkookweken worden georganiseerd in Het Woldhuis te Apeldoorn, op het volgende adres:

Het Woldhuis 11,

7325 WN Apeldoorn

Het Woldhuis is een groot landhuis in een bosrijke omgeving. Er is veel ruimte om buiten te spelen en er is een hele grote keuken om samen in te koken en bakken. Het Woldhuis is vanuit Apeldoorn goed bereikbaar met auto en fiets. Ouders brengen en halen hun kinderen dagelijks naar het Woldhuis.

Wanneer?

Er is in 2018 één zomer kook week voor kinderen van ongeveer 6-11 jaar oud, van 16-20 juli 2018.


  


Programma

We verzamelen elke ochtend om 9.00, om 19.00 worden de kinderen weer door de ouders opgehaald. Op maandag beginnen we iets later en op vrijdag eindigen we iets vroeger. Het precieze programma maken we eind juni bekend, je krijgt dit ook toegestuurd na aanmelding van je zoon of dochter. We eten drie keer per dag samen, dus ook ontbijt en één keer een warme maaltijd. We koken en bakken zo veel mogelijk met verse groenten, die we zelf oogsten van een grote akker. Elke dag wordt er zelf brood gebakken, we maken zelf onze jam en is veel vers fruit en zuivel.

Bij goed weer zijn we zo veel mogelijk buiten. Ook maken we één of meer excursies. Als we op pad zijn nemen we een picknick mee.

Op de laatste dag maken we een high tea, de kinderen mogen dan een familielid uitnodigen om te laten zien wat ze allemaal zelf aan lekkere hapjes hebben klaargemaakt.

Sport

Op het programma staan in ieder geval de nodige sportieve activiteiten, zoals een fietstocht en een speurtocht. Bij slecht weer is er binnen voldoende ruimte om te knutselen of spelletjes te doen.